Puhelinpalvelussamme on ruuhkaa! Saat meihin parhaiten yhteyttä Oma MMA -palvelussa. T. MMA:n porukka

Miten kehität itseäsi ja osaamistasi muuttuvassa maailmassa?

Ringeten MM 2016 -kisojen pääsihteeri Salla Mäkelä vastaa Elina Kovasen kysymykseen

Muutos on pysyvää liikunnan ja urheilun kentässä. Uusia lajeja syntyy vuosittain ja ne haastavat perinteisiä urheilumuotoja uudistumaan ja monipuolistumaan.

Uusi teknologia on tuonut mukanaan tubettajat, vloggaajat, bloggaajat ja digitalistit, jotka ovat muuttaneet  ja vaikuttaneet vahvasti sekä urheilulajien valintaan sekä urheilutapahtumien toteutustapoihin.

Mobiiliteknologian tuomat appsit kuuluvat liikkujan ja urheilutapahtuman peruskalustoon. Urheilutoiminta ottaa näissä kuitenkin vasta ensiaskeleitaan. Nuoret liikkujat ja harrastajat ovat edelläkävijöitä ja heiltä meidän sportin parissa puurtavien tulisi selvittää oikeat kanavat. Eikä riitä, että tiedämme mitkä appsit ovat in, sillä niitä pitäisi osata myös käyttää. 

Luotan vahvasti kokeilukulttuuriin, B-to-B seminaareihin, työpajoihin, säännöllisesti tapahtuvaan elinikäiseen kouluttautumiseen ja valtavaan tiedonjanoon. Myönnän, että vietän paljon ruutuaikaa. Mutta kun lukee paljon, kyseenalaistaa ja haastaa, oppiminen on monipuolisempaa.

Käyn vähintään joka toinen kuukausi tuulettamassa ajatuksiani B-to-B-seminaarissa sekä olen vuosittain mukana vähintään kahdessa sellaisessa työpajassa, joka ei ole urheiluorganisaation järjestämä.

Suoritan tällä hetkellä korkeampaa yliopistotutkintoa työni ohella ja jo ensimmäisen stagen aikana oma learning teamini on tuonut minulle valtaisasti uutta ajateltavaa ja näkökulmia päivittäiseen työhön.

Tee itsellesi kehittymislauseke ja seuraa sen kehittymistä itse sekä muiden tekemillä arvioinneilla. Minun kehittymislausekkeeni ovat ”Let´s do this together” ja ”Give responsibility to your team and help team to the goal!” 

Ole utelias ja tiedonhaluinen. Kulje silmät auki ja ole valmis oppimaan kaikilta.