Onnistumisen filosofia

Aloitin Turvassa aluemyyntipäällikkönä syyskuussa 2019, ja tällöin tehtävänämme oli rakentaa alueellemme Helsinkiin, Espooseen, Lohjalle ja Porvooseen toimiva edustajaverkosto ja synnyttää joukkue, joka tukisi Turvan strategiaa pääkaupunkiseudulla. Vuosi on ollut työurani kummallisin pandemioineen ja etätöineen ja samalla myös parasta mitä minulle on ikinä tapahtunut. En olisi voinut löytää parempaan kulttuuriin ja työyhteisöön, kuin meidän pieneen ja parhaaseen vakuutusyhtiöön, Turvaan. Puhumattakaan siitä, miten huikeita tyyppejä meidän ainutlaatuiseen joukkueeseemme on kanssani kulkemaan löytynyt.

Kuluneen vuoden aikana olen päässyt todistamaan ihmeellisen monia onnistumistarinoita. Kirjoituksessani pohdin, mistä nämä onnistumiset ovat saaneet alkunsa, miten olemme jaksaneet innostua asiakkaistamme ja työstämme aina uudelleen ja uudelleen ja miten onnistumisen kehään pääsee hyppäämään mukaan. Mietin samalla myös sitä, miten olemme nousseet jaloillemme silloinkin, kun tuntui että kaikki meni pieleen.

Uskon, että onnistumiseen tarvitaan paljon tahtoa. Väkevää halua olla juuri siinä positiossa niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa aikoo onnistua. On myös yhdessä mietittävä, mikä on kunkin tiimin jäsenen ideaalitilanne, jossa kaikki tuntuu täydelliseltä. Ja jokaisen on tiedettävä, milloin on onnistunut, jotta tietää että on onnistunut!

Välillä onkin sitten hyvä kaivaa tämä unelmatilanne muistiinpanoista esiin ja muistuttaa mieleen, mitä varten me näitä hommia paiskitaan. Täytyy myös yhdessä maalata tiimille yhteinen unelmatilanne, ja on myös päätettävä, mikä on se raja, jolloin on onnistuttu. Tarvitsee myös joukkueen kanssa sopia, miten juhlistetaan yhteistä onnistumista, jotta voidaan arjen lomassa haaveilla tulevista onnistumisen riemujuhlista.

Onnekseni olen saanut ympärilleni joukon yrittelijäitä, ahkeria, hulluja ja taitavia ammattilaisia, jolla jokaisella on sydän paikallaan ja vahva tahto onnistua. Jokaisella on oma tavoite kirkkaana mielessä, ja joka päivä, viikko ja kuukausi pohditaan, miten sinne porukalla ja yksilöinä päästään. Tavoite on jokaiselle omanlainen – jokainen on ainutlaatuinen tyyppi, joten onnistumistakin on mitattava erillä tavalla ja mietittävä, mikä on kullekin sopiva taso. Meillä saa olla juuri sellainen, kun on, kunhan vaan on huumoria ja ripaus hulluutta matkassa.

Jokainen joukkue tai tiimi on omanlaisensa. Niin meidänkin. Meillä kuljetaan rinnakkain toinen toista tukien, ja puhutaan rehellisesti, jos jokin menee pieleen. Meillä nauretaan, vitsaillaan, iloitaan ja rallatellaan työpäivät menemään ilman turhaa jäykistelyä.

Porukassamme on monenmoista tekijää, mutta kaikissa on yksi yhteinen piirre: suuri sydän ja hyvä tahto, jolla työtä tehdään ahkerasti, määrätietoisesti ja ammattitaidolla. Tiedämme sen, että meistä kukaan ei pärjää yksin, ja jos haluaa saada apua, on pakko sitä myös antaa. Jos näyttää siltä, että joku on putoamassa meidän yhteisen junamme kyydistä, niin asioista puhutaan rehellisesti ja suoraan, vaikka se ei aina ole helppoa. Kaikesta selvitään, kun vain uskalletaan heittäytyä ja luottaa omaan porukkaan. Yhdessä ratkaistaan kiperimmätkin pähkinät ja noustaan epätoivon suosta silloinkin, kun ollaan otettu useammat kieltävät vastaukset asiakkailta samana päivänä.

Myynti on fiilislaji, joten sitä pitää valmentaa ja luotsata fiiliksellä ja tunteella. Ja tunnettahan meidän porukallamme riittää!

Olen menneen vuoden aikana myös pohdiskellut, mitkä ovat olleet parhaiden esimiesteni parhaat taidot ja yrittänyt ottaa heiltä oppia. Ne ovat heittämällä minun työurallani olleet aito usko ihmiseen ja läsnäolo silloin kun sitä tarvitaan. Jokainen meistä kyllä löytää vastaukset itse, kun osaaminen on kunnossa ja oma tavoite kirkkaana mielessä. Kun vielä matkan varrella kysytään nippu oikeita kysymyksiä ja kuljetaan luottavaisena rinnalla, niin hyvä tulee!

Kun ihmiseen uskoo täysin, hän on valmis tekemään kaikkensa. Toimii ainakin minuun, tätä filosofiaa olen yrittänyt noudattaa oman joukkueeni kanssa ja sillä tiellä jatketaan.

Onnistumisen onnea ja myyntityön ihanuutta syksyyn!